Wat is ooglid­ver­war­ming, waarvoor is het en welk voordeel heeft dit?

Ooglidverwarming, ook wel bekend als warmtecompressie voor de oogleden, is een behandeling die wordt gebruikt om verschillende oogproblemen te verlichten, zoals droge ogen, blefaritis (ontsteking van de oogleden), meibomklierdysfunctie en gerstekorrels (hordeolum).

De procedure houdt in dat warmte wordt toegepast op de oogleden om de oliën in de meibomklieren te verzachten en de natuurlijke afscheiding te bevorderen. Meibomklieren produceren een olieachtige substantie die een cruciale rol speelt bij het behoud van een gezonde traanfilm en het voorkomen van verdamping van het traanvocht.

Het toepassen van warmte op de oogleden heeft verschillende voordelen:

  1. Verbetering van de meibomklierfunctie: Warmte helpt bij het oplossen van verdikte oliën in de meibomklieren, waardoor verstoppingen worden verminderd en de afscheiding van de olie wordt vergemakkelijkt. Dit kan helpen bij het herstellen van een gezonde traanfilm en het verminderen van symptomen van droge ogen.
  2. Verlichting van ontsteking: Warmte kan ook helpen bij het verminderen van ontsteking en zwelling van de oogleden, wat gunstig is bij de behandeling van blefaritis en gerstekorrels.
  3. Verlichting van symptomen: Door de meibomklierfunctie te verbeteren en ontstekingen te verminderen, kan ooglidverwarming helpen bij het verminderen van symptomen zoals droogheid, irritatie, branderigheid, jeuk en gevoeligheid voor licht.

Er zijn verschillende methoden voor het toepassen van ooglidverwarming, waaronder warme kompressen, speciale oogmaskers en elektrische warmteapparaten die zijn ontworpen om veilig en effectief warmte aan de oogleden te leveren. Het is belangrijk om de instructies van een oogzorgprofessional of gebruiksaanwijzing op te volgen bij het gebruik van ooglidverwarming

Keiser Optiek
Je ziet het verschil.

Telefoon

0226-312390

E-mail

info@keiseroptiek.nl

Adres

Voorburggracht 172
1722 GT Zuid-Scharwoude

dinsdag - vrijdag

9.00 t/m 18.00 uur

zaterdag

9.00 t/m 17.00 uur