Oogzorg

Oogzorg is meer dan alleen het verkopen van een bril of contactlenzen. Daarom wordt er voor u ruim de tijd genomen voor een uitgebreide oogmeting en briladvies. Een uitgebreide oogmeting duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Voordat we beginnen te meten, willen we eerst iets weten over uw voorgeschiedenis op het gebied van uw ogen en het zien. Zo informeren wij o.a. naar ziektes, operaties of medicijngebruik dat invloed kan hebben op uw ogen.

Oogmeting
We beginnen met een computermeting waarbij u zelf niets hoeft te zeggen. De computer geeft een indicatie van de vertesterkte aan. Dit is echter zeker niet voldoende om voor u een bril te maken. Daarom is een uitgebreide meting van uw ogen noodzakelijk. Hierbij beginnen wij met het meten van de vertesterkte van het rechteroog, vervolgens meten wij de vertesterkte van het linkeroog. Daarna kijken wij naar de samenwerking van uw ogen. Afhankelijk van leeftijd en eventuele leesklachten doen we ook een test om te bepalen of u een leesbril nodig heeft. Tenslotte meten we de oogdruk.

Zo nodig bepalen wij ook de sterkte van uw huidige bril. Hiermee kunnen wij u een goede vergelijking geven van uw oude sterkte en de nieuwe sterkte.

Afwijkingen
Als wij afwijkingen constateren adviseren wij u om uw huisarts te bezoeken. Bij spoedgevallen overleggen wij direct met Medisch Centrum Alkmaar, het Westfries Gasthuis in Hoorn of Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard.

Bij het uitzoeken van een bril, zonnebril of contactlenzen geven wij u in alle rust een persoonlijk advies. Hierbij nemen wij met u de mogelijkheden en de bijbehorende voor- en nadelen door.

 

Laat Keiser Optiek u op de hoogte houden.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief met acties, tips en nieuwe merken

Keiser Optiek houd u vanaf nu op de hoogte van acties en nieuwe merken