Oogzorg

Oogzorg is meer dan alleen het verkopen van een bril of contactlenzen. Daarom wordt er voor jou ruim de tijd genomen voor een uitgebreide meting en briladvies.
Een uitgebreide oogmeting duurt 20 tot 30 minuten.
Voordat we beginnen te meten, willen we eerst iets weten over de voorgeschiedenis op het gebied van je ogen en het zien. Zo informeren wij o.a. naar ziektes, operaties of medicijngebruik dat invloed kan hebben op je ogen.

Oogmeting

We beginnen met een computermeting waarbij je zelf niets hoeft te zeggen. De computer geeft een indicatie van de verte-sterkte aan. Dit is echter niet voldoende om een bril te maken. Daarom is een uitgebreide meting van jouw ogen noodzakelijk. Hierbij beginnen wij met het meten van de vertesterkte van het rechteroog, vervolgens meten wij de vertesterkte van het linkeroog. Daarna kijken wij naar de samenwerking van je ogen. Afhankelijk van leeftijd en eventuele leesklachten doen we ook een test om te bepalen of een leesbril nodig is. Tenslotte wordt de oogdruk gemeten.
Zo nodig meten wij ook de sterkte van je huidige bril door. Hiermee kunnen wij een goede vergelijking geven tussen de oude en nieuwe sterkte.

Afwijkingen

Als wij afwijkingen constateren die met een bril niet te verhelpen zijn, adviseren wij om je huisarts te bezoeken.
Er wordt een brief met bevindingen meegegeven voor de huisarts en deze bepaald of het wel of niet nodig is om naar de oogarts te gaan. Bij spoedgevallen overleggen wij direct met Medisch Centrum Alkmaar, het Westfries Gasthuis in Hoorn of Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard.
Bij het uitzoeken van een bril, zonnebril of contactlenzen geven wij in alle rust een persoonlijk advies. Hierbij nemen wij met jou de mogelijkheden en de bijbehorende voor- en nadelen door.

Keiser Optiek
Je ziet het verschil.

Telefoon

0226-312390

E-mail

info@keiseroptiek.nl

Adres

Voorburggracht 172
1722 GT Zuid-Scharwoude

dinsdag - vrijdag

9.00 t/m 18.00 uur

zaterdag

9.00 t/m 17.00 uur