Hoe kun je droge ogen klachten verminderen?

Er zijn verschillende manieren om droge ogenklachten te verminderen:

 

  1. Gebruik van kunsttranen: Kunsttranen zijn oogdruppels die de natuurlijke traanfilm nabootsen en helpen bij het bevochtigen en smeren van het oogoppervlak. Er zijn verschillende soorten kunsttranen beschikbaar, dus het kan zijn dat je moet experimenteren om te vinden welke het beste werkt voor jou.
  2. Vermijd omgevingsfactoren die droge ogen verergeren: Probeer blootstelling aan droge lucht, rook, wind en airconditioning te vermijden of te verminderen. Gebruik indien nodig een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid in huis te verhogen.
  3. Knipper regelmatig: Als je langdurig naar een computerscherm, tablet of smartphone staart, knipper dan regelmatig om de traanfilm te vernieuwen en het oogoppervlak vochtig te houden.
  4. Neem regelmatig pauzes: Als je veel tijd besteedt aan taken die concentratie vereisen, zoals lezen of werken op een computer, neem dan regelmatig pauzes om je ogen rust te gunnen en te voorkomen dat ze uitdrogen.
  5. Hydrateer goed: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, wat kan helpen bij het behoud van een gezonde traanfilm.
  6. Voedingssupplementen: Omega-3 vetzuren, zoals die gevonden worden in visolie, kunnen helpen bij het verminderen van droge ogen. Overleg met je arts voordat je voedingssupplementen gaat gebruiken.
  7. Bescherm je ogen: Draag een zonnebril op winderige dagen om te voorkomen dat de wind rechtstreeks in je ogen blaast, wat droge ogen kan verergeren.
  8. Raadpleeg een specialist: Als droge ogenklachten aanhouden kom dan bij ons langs dan kunnen we hier naar kijken en adviseren.

Keiser Optiek
Je ziet het verschil.

Telefoon

0226-312390

E-mail

info@keiseroptiek.nl

Adres

Voorburggracht 172
1722 GT Zuid-Scharwoude

dinsdag - vrijdag

9.00 t/m 18.00 uur

zaterdag

9.00 t/m 17.00 uur