Glas­bewerking

Optislim: Hoe bestellen wij jouw glazen.

Als wij jouw multifocale glazen bestellen dan gaan wij als eerst met een apparaat de vorm van de beide brillenglazen aftasten. Dit gebeurt met een zgn. tracer. Daarna voeren wij de sterkte in en geven de afstand tussen de pupillen en de hoogte van de pupillen in het glas aan. Hiermee weet de software precies waar de pupil zit en kan er een berekening worden gemaakt om het glas zo dun en mooi mogelijk te maken. Dit geeft een fantastisch resultaat, zeker bij de plus-sterktes!

Nikon

Node, Nikon Optical Design Engine

Als het om multifocale Nikon glazen gaat dan wordt de bestelling naar Japan verzonden. Daar wordt de bestelling eerst in een supercomputer gezet en deze software zal aan de hand van sterkte, glasmodel en plaats van de pupil zoveel mogelijk vertekening wegfilteren om zogenaamde resterende aberraties in de kijkgebieden tot een minimum te beperken. Ook wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het sterkteverschil tussen links en rechts om de verschillen in vertekening tussen links en rechts zoveel mogelijk te beperken. Waardoor je in elke kijkrichting de maximale gezichtsscherpte hebt die technisch mogelijk is.

Node

De Nikon Optical Design Engine is een gespecialiseerde berekeningsrobot die alleen optische oppervlakken berekent. Nikon gebruikt dit systeem bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van zijn camera’s en andere precisieapparatuur, maar ook om de sterkte van brillenglazen te berekenen. De lensoptimalisatie zorgt voor de meest hoogstaande optische prestaties dankzij de verbeterde sterktecontrole voor alle voorschriftparameters en gebruikers. Het resultaat: een helderder en scherper zicht.

Keiser Optiek
Je ziet het verschil.

Telefoon

0226-312390

E-mail

info@keiseroptiek.nl

Adres

Voorburggracht 172
1722 GT Zuid-Scharwoude

dinsdag - vrijdag

9.00 t/m 18.00 uur

zaterdag

9.00 t/m 17.00 uur