50 jaar Keiser Optiek in Langedijk

‘We geven hier tijd en alle aandacht aan de mensen die op zoek zijn naar een bril of contactlenzen. Ik denk dat dit één van de sterke punten van Keiser Optiek is”. Remko Tjassens Keiser is een vertrouwd gezicht in Langedijk. Als gediplomeerd opticien nam hij elf jaar terug de optiek van zijn vader over.

Facelift

“Ik heb een prachtig beroep. Het vak van opticien is zo veelzijdig. Je doet de oogmeting, je adviseert de klant, maar ook de inkoop van monturen is een belangrijk onderdeel. Maar wat we hier ook in onze werkplaats doen is zelf glazen inslijpen, afstellen en repareren. Het technische gedeelte van het ambacht boeit me ook enorm “. Zo vertelt Remko in de winkel die onlangs een fraaie facelift heeft ondergaan.De basis van het bedrijf werd gelegd in 1968 toen zijn vader begon met Keiser Optiek. Het ondernemen heeft de huidige eigenaar dus niet van een vreemde.

” Ik begon met de opleiding tot opticien in Amersfoort. Een dag in de week naar school en vijf dagen aan het werk bij een opticien in Schagen. Na het behalen van mijn diploma in 2000 stapte ik over naar de zaak van mijn vader. Die was met de optiek inmiddels verhuisd naar de huidige locatie. Drie jaar nadat ik opticien was geworden haalde ik ook de papieren om als contactlensspecialist te kunnen werken”, aldus Remko. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen en weet zich een grote en trouwe klantenkring te verwerven. Niet alleen veel mensen uit Langedijk weten de weg naar de Voorburggracht te vinden. De klanten komen overal vandaan. De kracht van het bedrijf zit ook in het deskundige personeel en dat beseft de eigenaar meer dan goed. Hij is blij met zijn medewerkers en de onderlinge sfeer. “Bob is opticien en contactlensspecialist en Manon is ook al jaren gediplomeerd opticien. Ook de rol van Mirjam die de administratieve zaken regelt en als verkoopster werkt is belangrijk . En zelf ben ik natuurlijk ook in het bezit van de diploma’s “

Consument

Binnen Keiser Optiek hecht men veel waarde aan scholing en kennis. “Ook daarin onderscheiden we ons van veel zaken waar het soms allemaal draait om een zo laag mogelijke prijs. Natuurlijk is dat voor de consument belangrijk, maar ik weet dat wij hier een uitstekend team hebben met verstand van zaken en die zich echt inleeft in de klant. Het is hier niet alleen maar snel een bril verkopen. Absoluut niet. Iedereen is hier al jaren werkzaam en dat schept een band. Dat vertrouwde is voor veel mensen een belangrijk punt.” Keiser Optiek is een volledig zelfstandig familiebedrijf. Vrij uniek in deze tijd van grote winkelketens. Remko en zijn team zijn niet gebonden aan merken of bepaalde leveranciers. De collectie monturen, glazen en contactlenzen is dan ook heel groot en divers.

Tekst: Wilfred van den Hoven

 

Keiser Optiek
Je ziet het verschil.

Telefoon

0226-312390

E-mail

info@keiseroptiek.nl

Adres

Voorburggracht 172
1722 GT Zuid-Scharwoude

dinsdag - vrijdag

9.00 t/m 18.00 uur

zaterdag

9.00 t/m 17.00 uur