Wat is blefaritis?

Blefaritis is een veelvoorkomende ontsteking van de oogleden, die meestal de gebieden rond de wimperlijn beïnvloedt. Het kan chronisch zijn en kan leiden tot ongemak, irritatie en soms zelfs tot verlies van wimpers. Er zijn verschillende vormen van blefaritis, waaronder anterior blefaritis, waarbij de ontsteking zich bevindt bij de voorkant van de oogleden waar de wimpers vastzitten, en posterior blefaritis, waarbij de ontsteking zich voordoet in de meibomklieren langs de binnenkant van de oogleden.

Symptomen van blefaritis kunnen zijn:

  1. Roodheid en zwelling van de oogleden.
  2. Jeuk of een branderig gevoel in de ogen.
  3. Schilfering rond de basis van de wimpers.
  4. Ooglidkorsten, vooral bij het ontwaken.
  5. Overmatige traanproductie.
  6. Gevoeligheid voor licht.
  7. Vettige afscheiding rond de oogleden.

De exacte oorzaak van blefaritis is vaak niet volledig begrepen, maar het kan worden veroorzaakt door bacteriële infecties, huidaandoeningen zoals rosacea, allergieën, verstopte talgklieren, of een combinatie van deze factoren.

De behandeling van blefaritis richt zich meestal op het verminderen van ontsteking, het reinigen van de oogleden en het verbeteren van de meibomklierfunctie. Dit kan worden bereikt door regelmatig warme kompressen op de oogleden aan te brengen, gevolgd door zachte reiniging om korsten en oogafscheiding te verwijderen. Ooglidmassage en het gebruik van kunsttranen kunnen ook worden aanbevolen.

Keiser Optiek
Je ziet het verschil.

Telefoon

0226-312390

E-mail

info@keiseroptiek.nl

Adres

Voorburggracht 172
1722 GT Zuid-Scharwoude

dinsdag - vrijdag

9.00 t/m 18.00 uur

zaterdag

9.00 t/m 17.00 uur