Door goed advies het juiste glas

U wilt optimaal kijkcomfort en altijd een scherpe blik?
Keiser Optiek adviseert u de glazen die bij u passen.

ENKELVOUDIG =
ÉÉN STERKTE

Een enkelvoudig glas is een brillenglas die één sterkte heeft. Een glas waarmee u, of in de verte kijkt, of waarmee u (op armafstand) kunt lezen. Noem het: vertebril of een leesbril, zo u wilt.

BIFOCAAL =
TWEE STERKTES

Een bifocaal glas is een glas met twee sterktes.
Een glas waarmee u én in de verte kijkt én waarmee u ook van dichtbij kunt lezen. Kenmerkend van dit glas, is het zichtbare halve maantje onderin het glas. Dit type glas is de voorloper van multifocaal en zien we steeds minder in het straatbeeld.

Multifocaal =
meer dan twee sterktes

Een multifocaal glas, ook wel varifocus of varifocaal genoemd, is een glas met meer dan twee sterktes. Bovenin het glas zit de vertesterkte, onderin het glas zit de leessterkte en tussen ‘ver en lees’, zit een tussengebied. Om alles scherp te zien beweegt u met uw hoofd, op en neer om op de juiste afstand scherp te kijken. Het tussengebied kan 4 tot wel 11 sterktes bevatten waardoor u op elke afstand kunt kijken. Doordat het glas diverse sterktes in het brillenglas heeft, geeft deze ook meer vertekening aan de buitenrand van het glas waardoor uw gezichtsveld kleiner wordt. Als u leest, moet u uw hoofd iets meer van links naar rechts meebewegen.

Beeldschermglas

Een beeldschermglas is een multifocaal-achtig leesglas. Er zitten ongeveer 3 tot 4 sterktes in het verloop van het glas, waardoor het multifocaal doet lijken. Hiermee kunt u scherp kijken op een leesafstand van 35 cm tot ongeveer 65 cm met een uitloop tot 1 meter. U kunt de bril dus niet in de verte gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor tv kijken of tijdens het autorijden.

Keiser Optiek
Je ziet het verschil.

Telefoon

0226-312390

E-mail

info@keiseroptiek.nl

Adres

Voorburggracht 172
1722 GT Zuid-Scharwoude

dinsdag - vrijdag

9.00 t/m 18.00 uur

zaterdag

9.00 t/m 17.00 uur