Blauw licht

Door het toenemende gebruik van digitale apparatuur doen we een steeds groter beroep op onze ogen. Beeldschermen produceren kunstlicht dat sterker en feller is dan regulier daglicht. Dat komt met name door het blauwe licht. Dit kan tot klachten leiden zoals geïrriteerde ogen, vermoeidheid of hoofdpijn. Wat de werkelijke invloed op onze netvliescellen is, is nog niet helemaal bekend. Er zijn vermoedens dat dit ook van invloed is op het netvlies.

De schadelijke invloed van hoog energetisch licht, oftewel blauw licht van LED televisies, tablets, telefoons e.d. kunnen worden gefilterd op 2 manieren. Een filter in het glasmateriaal of een filter in de coating die op het brillenglas wordt aangebracht.

Nikon

Pure Blue

Pure Blue is de benaming van het filter dat in het glasmateriaal zit. Nikon brillenglazen met Pure Blue bevatten moleculen in het brillenglas die schadelijk blauw licht absorberen. In tegenstelling tot een blauwfilter-coating heeft deze een mooie neutrale gloed op het glas. Een blauwfilter-coating geeft daarentegen een blauwe gloed op het glas wat er minder fraai uitziet. Ideaal voor mensen die veel gebruik maken van pc, laptop, tablet of smartphone.

Je kunt Nikon Pure Blue glazen kiezen in enkelvoudig, beeldschermglazen en multifocaal. Dus voor vrijwel iedereen mogelijk!

SeeCoat Blue UV

Dit is het filter wat in de coating zit dat op het brillenglas is aangebracht. Dit filter biedt maximale bescherming tegen de schadelijke invloed van hoog energetisch licht.

Maximale bescherming

Als het filter in het glasmateriaal en in de coating zit, dan heb je de maximale bescherming. Dit zou mogelijk zijn in bijvoorbeeld een beeldschermbril. Voor de dagelijkse bril adviseren wij dit niet meteen omdat de coating een zichtbare blauwe spiegeling in het glas geeft wat er toch iets minder fraai uitziet.

Keiser Optiek
Je ziet het verschil.

Telefoon

0226-312390

E-mail

info@keiseroptiek.nl

Adres

Voorburggracht 172
1722 GT Zuid-Scharwoude

dinsdag - vrijdag

9.00 t/m 18.00 uur

zaterdag

9.00 t/m 17.00 uur