WellnessPROTECT filterglazen van ESCHENBACH

eschenbach-01

WellnessPROTECT filterglazen van ESCHENBACH Voor een aangenaam rustgevend, contrastrijk en verblindingsvrij zicht.
Naarmate de mens ouder wordt, neemt net als bij de rest van het lichaam helaas ook het gezichtsvermogen langzaam af . Dit komt door de degeneratie van het netvlies. Deze achteruitgang begint al op jonge leeftijd, hoewel de verslechtering van het zicht zich vaak pas veel later openbaart. Het zichtbare korte golf en energierijke licht wordt dan in de ogen verstrooid en veroorzaakt onaangename verblinding en contrastarm zicht. Dit is ook het geval bij mensen die een staaroperatie hebben ondergaan, waarbij de ooglens is verwijderd. Maar speciaal bij mensen met een oogziekte als MD, Diabetische Retinopathie en Glaucoom is het blauwe licht bijzonder hinderlijk. Een goede zonnebril helpt hen niet voldoende. Het probleem bij een zonnebril is dat een groot deel van het energierijke licht toch doorgelaten wordt. Al vanaf 400 nanometer. Daarom bestaan er al jarenlang speciale filters voor deze groep mensen. De zogeheten Kantenfilers of Cut-off filters. Het nadeel van deze filters is, dat ze het blauwe licht (tot 527 Nm) totaal wegfilteren. Ze mogen daarom ook niet in het verkeer worden gebruik, omdat je de verkeerslichten niet meer kunt onderscheiden en een blauwe auto wordt een grijze vlek op een grijze achtergrond. Ander nadeel zijn de kleuren van de glazen -geel en oranje- , waarmee iedereen direct ziet dat je een visuele handicap hebt.

eschenbach-03

ESCHENBACH, ’s werelds grootste producent van producten op het gebied van slechtziendheid heeft nu de oplossing. WellnessPROTECT
WellnessPROTECT brillen lijken op gewone bruine zonnebrillen, maar ze filteren een groter deel van het blauwe licht weg. Na 470 nanometer laten ze nog een kleine restwaarde minder energierijk blauw licht door waardoor je met WellnessPROTECT wel aan het verkeer kunt deelnemen. Daarna heeft WellnessPROTECT een verloop als een normale zonnebril en worden de glazen niet zo geel en oranje als de kantenfilters, maar krijg je glazen in warme bruintinten.

eschenbach-04

Een ander voordeel is de constructie van de WellnessPROTECT bril. Aan de bovenzijde sluit de bril mooi tegen uw voorhoofd aan en aan de zijkanten worden de zogeheten veren verbreed met dezelfde kleur glas als de voorzijde. Dit heeft als voordeel, dat er geen licht van bovenaf en getemperd licht aan de zijkant van de bril kan binnenvallen. Wel is de bril voorzien van minuscule sleufjes aan de zijkant om het beslaan van de bril te voorkomen.
In de grafiek ziet u in het blauwe vlak het verschil in filtering van het energierijke licht, wat door een gewone zonnebril wordt doorgelaten en door het WellnessPROTECT- glas 15 al wordt tegengehouden. Bij de andere glazen is dit gebied nog groter.

eschenbach-02

Loop eens binnen bij ons voor meer informatie. In een oog omwenk kunnen wij u het verschil laten ervaren.

Laat Keiser Optiek u op de hoogte houden.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief met acties, tips en nieuwe merken

Keiser Optiek houd u vanaf nu op de hoogte van acties en nieuwe merken